STRAATPROGRAMMERING


WEST-KRUISKADE
28 JANUARI

VAN 13.00 UUR TOT 17:00 UUR
STRAATPROGRAMMERING
WEST-KRUISKADE

Tijdens de grote straatviering van RCNY is er van alles te doen op de West-Kruiskade. Van 13.00 uur tot 17.00 uur is de straat afgesloten voor verkeer. In de straat zijn vele gezellige kraampjes te vinden. Op kleine podia verspreid door de straat vinden optredens plaats en in drie stilstaande historische trams zijn activiteiten te doen.
Daarnaast zal kunstenaar Tymon de Laat een start maken met een grote muurschildering op de West-Kruiskade ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar, gesponsord door Holland Casino.

PODIUMPROGRAMMA
13.00 – 17.00 UUR

De ontwaakceremonie vindt plaats op het Tiendplein om 13.30 uur. Met veel trommelgeroffel zal de leeuw ‘ontwaakt’ worden en worden zijn ogen ingekleurd. Hierna is hij klaar om te gaan dansen.
Van 13.00 tot 17.00 uur vinden er verschillende optredens plaats op de podiumblokken verspreid door de West-Kruiskade, verzorgd door Shinji Entertainment.
  • Guzheng (Chinese harp)
  • Er Hu (Chinese viool)
  • Kung Fu workshop voor kinderen
  • Pikachu en Kung Fu Panda
  • Drakendans
  • Traditionele Chinese dans

HISTORISCHE TRAMS
13.30 – 17.00 UUR

TRAM 1 - POLITIE ROTTERDAM
Ervaar wat het is om politieagent te zijn tijdens de VR experience in de tram. Ook kun je op de foto met een echte politiemotor.
TRAM 2 – WERELDMUSEUM & SCHMINKEN
Het wereldmuseum organiseert verschillende creatieve activiteiten. Zo kun je Chinese gelukshangers maken, Chinese knipkunst uitproberen of bijzondere stempels in het thema van het jaar van het konijn. In de tram kunnen kinderen ook geschminkt worden.
In deze tram zijn tevens gratis vuurwerkbrillen beschikbaar voor kinderen.
TRAM 3 - YOUNG ASIAN LEADERS
De Young Asian leader community is een groep jongeren met een Aziatische achtergrond die bij elkaar komen om te eten, praten en activiteiten te organiseren. De community is onderdeel van SPACE, de jongerenafdeling van Stichting Dona Daria.
In de Lunar New Year tram staat het delen van verhalen centraal door middel van magazines, podcast en video. Ook kun je een Lunar New Year kaart versturen naar vrienden of familie. In de Yang’s Voices podcast bespreekt Oscar wat je te wachten staat in het jaar van het konijn. I am Profiled neemt een video op over de Lunar New Year tradities. In de tram kun je zines lezen en kopen in de Non Native Native corner.