PROJECT ZODIAC

10 T/M 25 FEBRUARI 2024
TYRA ANG

‘Mijn naam is Tyra Ang en ik ben een animator / illustrator uit Aruba :) tegenwoordig woon ik in Rotterdam en ben ik bezig met een korte film voor mijn masters. Met deze draak wilde ik vooral spelen met felle kleuren combinaties!’

Check de foto’s voor de voortgang van het kunstwerk

SOFIE XIE

Sofie Xie is in 1953 geboren in een artiestfamilie in Wenzhou, een stad die ligt in het Oosten van China. Haar opa was een beeldhouwkunstenaar. Haar vader was een traditioneel Chinese schilder en heeft daarnaast heel zijn leven toegewijd aan reliëf kunst met geoliede klei, wat uniek is uit Wenzhou.

Met de invloed van haar opa en vader, kreeg Sofie als kind al bijzonder veel interesse in schilderkunst en leerde veel van haar vader. Toen de eerste kunststudio in Wenzhou werd opgericht door de Chinese staat in 1975, werd zij als een van de weinige kunstenaars geselecteerd om in de studio als schilder te werken.

VERKOCHT

Sofie Xie laat zich vooral inspireren door meditatie, muziek, dans en door de wazige gedichten van Yang Lian. Al die prikkels wekken haar nieuwsgierigheid en raken de diepste plekken van haar ziel en haar zintuigen voor kleuren. De technieken die Sofie gebruikt variëren van kwasten tot vingers tot keukenhanddoeken en lepels, gewoon alles “dat dicht bij mij staat”, zegt ze.

Toen Sofie in China was, kenmerkte haar werk zich door de traditionele Chinese vrouwen die met Chinese inkt poëtisch en tegelijkertijd zeer strak op rijstpapier zijn geschilderd. Sinds 1999 woont Sofie in Nederland.

De expressieve Nederlandse kunststijlen hebben haar veel beïnvloed, sindsdien is haar werk een samensmelting van poëtisch figuratieve Oosters en kleurrijk abstracte Westerse stijl.

Vorig jaar heeft Sofie Xie een koninklijke onderscheiding (het lintje) gekregen voor haar bijdrage in de culture wereld tussen Nederland en China.

FENMEI

Mijn naam is Fenmei Hu. Ik ben geboren in China in het dorp Yuhu in provincie Zhejiang. Op mijn negende ben ik naar Nederland gekomen.

Nadat ik mijn studie heb afgerond aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als beeldend kunstenaar. Vrij snel rolde ik de culturele projectenwereld in.

Als maker in de culturele sector hou ik mij vooral bezig met erfgoed, educatie, concept ontwikkeling en advisering, alles gelinkt aan de Chinese cultuur & gemeenschap in Nederland.

In mijn eigen werk verbeeld ik vaak mijn eigen leven, wie ik ben. Inspiratie kan van alles zijn. Een terugkerend element in mijn werk is mijn Chinese roots. Ik werk vanuit mijn hart. Een kleine selectie van mijn werk is te zien op Artoffice.

 

Website: artoffice.info

MAMABIRD

‘Ik ben Dyan van Staveren, ik schilder onder de naam MamaBird. Normaal maak ik schilderijen. Ik schilder oud speelgoed in volwassen situaties. Voortgekomen uit het feit dat speelgoed snel gekocht wordt en ook snel weer weggooit, terwijl aan de andere kant van de wereld kindjes dat speelgoed gemaakt hebben. Ik geef het speelgoed als het ware een volwassen afterlife.

Insta: mamabird.art
Website: www.themamabird.nl

PRIJS VAN 1 BEELD € 750,-
2 BEELDEN SAMEN € 1.300,-