STRAATPROGRAMMERING


WEST-KRUISKADE
17 FEBRUARI '24
VAN 13.00 UUR TOT 17:00 UUR
STRAATPROGRAMMERING
WEST-KRUISKADE


Tijdens de grote straatviering van RCNY is er van alles te doen op de West-Kruiskade. Van 13.00 uur tot 17.00 uur is de straat afgesloten voor verkeer. In de straat zijn vele gezellige kraampjes te vinden.
Op kleine podia verspreid door de straat vinden optredens plaats. Bekijk de traditionele ontwaakceremonie waarbij de leeuw tot leven wordt gewekt of laat je verwonderen door optredens van steltenlopers, muzikale optredens, drankendansers, kungfu workshops voor kinderen en nog veel meer. In vier stilstaande trams is van alles te doen voor jong en oud.


13.00 – 17.00 UUR
MARKT


Markt met verschillende kraampjes met eten, drinken en Chinese waren.


13.00 – 17.00 UUR
STRAATPROGRAMMA


Verschillende verrassende optredens verspreid over de West-Kruiskade op straat en op kleine podia.


13.00 – 17.00 UUR
TRAMPROGRAMMA


Tram 1: Keramiek workshops, mogelijk gemaakt door China Cultural Center Den Haag. Schilder je eigen kom in stijl van Chinees porselein.
Tram 2: De kunstenaar Lili Zhou staat voor jou en je familie klaar in een feestelijke Wereldmuseumtram. In de tram kun je terecht voor diverse creatieve activiteiten om je meer te leren over de Chinese cultuur. Druk zelf een draak met bijzondere stempels op Chinees rijstpapier. Of maak de gelukshangers voor in de wensboom.
Tram 3: Young Asian Leaders biedt jonge kunstenaars met Aziatische roots een podium in twee unieke trams op de Kruiskade. Wandel door de tram expositie en bied op de tentoongestelde werken. Het winnende bod brengen we in contact met de kunstenaars. Foto's, schilderijen, fotoprints, zines en glaswerk. Het belooft een bijzondere wandeling door de trams te worden.
Tram 4: Tyler Chan en Ito Collective zorgen voor een tram vol foto's, waar je ook zelf op de foto kunt, of deel kunt nemen aan een bingo of kunstproject.


13.15 – 13.45 UUR
ONTWAAKCEREMONIE TIENDPLEIN


Op het hoofdpodium op het Tiendplein wordt de leeuw ontwaakt tijdens de spectaculaire ontwaakceremonie.


14.00 – 17.00 UUR
HOOFDPODIUM PROGRAMMA


Op het hoofdpodium vinden optredens plaats vanuit verschillende disciplines. Muziek, dans, kinderactiviteiten, er komt van alles voorbij. Het programma wordt verzorgd door Shinji Entertainment en Chi Connect.