CHINEES NIEUWJAAR PROGRAMMA

DE DOELEN
10 T/M 17 FEBRUARI '24
DE DOELEN ROTTERDAM

In De Doelen worden verschillende activiteiten gehost in het kader van Chinees Nieuwjaar. Hieronder lees je het volledige programma. Meer informatie en reserveringen via de website van De Doelen.


10 FEBRUARI | 13.00 – 17.00 UUR
DRAKEN SINGER MAKEN VOOR KINDEREN (OP RESERVERING)


Stap binnen in de bruisende wereld van de Doelen Studio, waar kinderen worden uitgenodigd om een vleugje magie toe te voegen aan het Chinees Nieuwjaar. Dit keer gaan ze aan de slag met het maken van hun eigen draken slingers, een levendige en feestelijke toevoeging aan de viering.


Je krijgt een bouwpakket met kleurrijke stoffen, karton en andere creatieve materialen, de kinderen leren onder begeleiding van Marsha hoe ze draken kunnen omtoveren tot een speelse slinger. De Doelen Studio verandert in een vrolijke werkplaats, waarin kinderen met enthousiasme en creativiteit hun eigen draken slinger creëren.

Deze activiteit combineert knutselplezier met een vleugje traditie, terwijl kinderen hun eigen draken slingers maken om hun ruimtes te versieren. Een perfecte manier om de feestelijke sfeer van het Chinees Nieuwjaar vast te leggen en een blijvende herinnering te creëren aan een dag vol plezier en creativiteit. Kom en voeg je bij ons voor deze betoverende workshop, waarin we samen de verbeelding laten vliegen.

11 FEBRUARI | 13.00 UUR
VERTONING KORTE FILM 'HET OPTREDEN' + NAGESPREK MET MAKER CLAIRE ZHOU (VRIJE ENTREE)


Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.


Lin (41) bereidt zich voor op haar solonummer voor de Chinese Nieuwjaarsviering bij haar kerk. Ze wil indruk maken op de gemeenschap, maar haar mentor vindt dat haar uitvoering nog niet echt 'raakt'. Hij adviseert Lin om zich werkelijk open te stellen, maar dat is moeilijk. Als er dan roddels rondgaan over haar zoon die al een tijd niet naar de kerk komt, staat Lin voor een lastige keuze. Blijft ze zich verstoppen of laat ze haar ware zelf zien?

Na vertoning een paneldiscussie over het onderwerp met Claire Zhou.

14 FEBRUARI | 14.30 - 16:30 UUR
WORKSHOP DRAKENKNUFFELTJES MAKEN - VOOR KIDS EN OP RESERVERING


Ontdek de wereld van creativiteit en duurzaamheid in de Doelen Studio, waar kinderen worden uitgenodigd om hun eigen drakenknuffels te maken uit oude stoffen. In plaats van oud textiel weg te gooien, geven we het een nieuw leven als schattige, knuffelbare draken.


In deze workshop worden kinderen aangemoedigd om hun oude kleding, lappen stof en andere textielresten mee te nemen, ze worden namelijk gerecycled. Met deskundige begeleiding van Mashra leren kinderen hoe ze deze materialen kunnen omtoveren tot unieke drakenknuffels, vol karakter en charme.

Een praktische en leuke manier om duurzaamheid te omarmen en tegelijkertijd een persoonlijk knuffelvriendje te maken. Een geweldige ervaring voor jonge geesten die willen leren en spelen, terwijl ze ook bijdragen aan het verminderen van afval en het behoud van onze planeet. Kom en doe mee aan deze unieke knutselactiviteit waarin we samen een kleurrijk nieuw leven geven aan oude stoffen!

15 FEBRUARI | 21.00 - 23:00 UUR
LIVESHOW LICO LEE - VRIJE ENTREE


Op donderdag 15 februari, te midden van het Chinese Nieuwjaar, betreedt Lico Lee het podium van de Doelen Studio. Met haar stem en een mix van Chinese hits, van oude klassiekers tot de nieuwste deuntjes, belooft ze een avond vol variatie en energie.


Dit concert is niet alleen een eerbetoon aan muziekiconen zoals Teresa Teng, maar ook een viering van de levendige muziekscene in China. Bereid je voor op een avond die niet alleen de grenzen van muziek overstijgt, maar ook het publiek meeneemt in de feestelijke sfeer van het Chinese Nieuwjaar.

Lico Lee's optreden in de Doelen Studio belooft een passend begin van het nieuwe jaar vol muzikale pracht en magie.

16 FEBRUARI | 19.30 - 23:30 UUR
ASIAN SPOKEN WORD NIGHT - VRIJE ENTREE


De Doelen Studios en SPACE, de jongerenafdeling van Dona Daria slaan de handen ineen om spoken word en poezie performers met (gedeelde) Aziatische roots een platform te geven. Tijdens deze eerste editie is het centrale thema: Lunar New Year. Binnen veel Aziatische culturen viert men het nieuwe jaar op basis van de maankalender. In Rotterdam vieren we dit jaar Lunar New Year van 10 tot en met 18 februari.


SPACE haar Young Asian Leaders Community bestaat uit jongeren met een Aziatische achtergrond die samen een community vormen waarin er ruimte is om met elkaar te praten over gedeelde ervaringen. Deze delen ze ook met anderen middels trainingen, events en kennisoverdracht. Asian Spoken Word Night is hier een creatieve uiting van.

De line-up, samengesteld door Unwanted Words, bestaat uit host en perfomer Jowi (@mojowi) en performers Elena Sichrovsky en Kevin Groen (Ahn Kwang Soo). Er is ook ruimte voor open mic. Je kunt je hiervoor ter plekke aanmelden.

17 FEBRUARI | 13.00 - 15:30 UUR
WORKSHOP DRAKENSINGER MAKEN - VRIJE ENTREE


Stap binnen in de bruisende wereld van de Doelen Studio, waar je wordt uitgenodigd om een vleugje magie toe te voegen aan het Chinees Nieuwjaar. Dit keer kan je aan de slag gaan met het maken van draken slingers, een levendige en feestelijke toevoeging aan de viering.


Je krijgt een bouwpakket met kleurrijke stoffen, karton en andere creatieve materialen. Zo leer je, onder begeleiding van Marsha, hoe je draken kan omtoveren tot een speelse slinger. De Doelen Studio verandert in een vrolijke werkplaats, waarin je met enthousiasme en creativiteit hun eigen drakenslinger creëert.

Deze activiteit combineert knutselplezier met een vleugje traditie. Een perfecte manier om de feestelijke sfeer van het Chinees Nieuwjaar vast te leggen en een blijvende herinnering te creëren aan een dag vol plezier en creativiteit. Kom en voeg je bij ons voor deze betoverende workshop, waarin we samen de verbeelding laten vliegen.

17 FEBRUARI | 17.15 UUR
DE LEEUW KOMT LANGS


Op zaterdag 17 februari doet de leeuw op zijn ronde door Rotterdam ook De Doelen aan. Met een spectaculaire leeuwendans, trommels en een slaceremonie wordt het nieuwe jaar ingezegend.