VRIJDAG 16 FEBRUARIHet programma wordt steeds aangevuld. Volg Rotterdam Chinese New Year op Facebook om op de hoogte te blijven.
22 januari 2018

Het jaar van de hond

Het jaar 2018 is het jaar van de hond. Dit dier uit de zodiac-dierenriem staat centraal tijdens de Chinese jaarwisseling. Door de hele stad zijn Chinese honden te vinden, in verschillende formaten. Met name de gigantische hondenbeelden zijn opvallend, die worden live beschilder door diverse kunstenaars.
19 januari 2018

Chinese Vlaggenparade

Aan de Boompjeskade langs de Maas schitteren de vlaggen van Rotterdam Chinese New Year. Deze wapperende parade is imposant om te zien en laat zien dat RCNY aanwezig is in de stad.
19 januari 2018

De Chinese Wensboom

Ook in het bekende warenhuis De Bijenkorf vieren ze het Rotterdam Chinese New Year. Bezoek de Chinese wensboom of kijk hoe het Chinese kunsternaarsduo Studio Maky een hond live beschilderd op zaterdag 17 februari. Ook de Chinese leeuw bezoekt deze winkel op zaterdag.
12 januari 2018

Sounds of China in De Doelen

De officiële opening van het Rotterdamse Chinese New Year vindt dit jaar plaats bij de Doelen. Het bekende concert Sounds of China is terug, met zangeres Lan Lan op het podium. In de Jurriaanse zaal zal op vrijdag 16 februari een bijzonder concert plaatsvinden ter ere van RCNY 2018.
17 januari 2017

Peking Express – Culinaire Tour

Tijdens Rotterdam Chinese New Year zullen Nick de Kousemaeker en Jelmer Bouma, bekend van Las Palmas, een rijdend restaurant runnen. Een van de oudste trams van Rotterdam, uit beheer van Stichting RoMeO, wordt omgetoverd tot restaurant. In een rit van 1,5 uur krijgen bezoekers een bijzonder Chinees diner met Westerse twist en bijpassende dranken. Uiteraard in de kwaliteit die we van de chefs van Las Palmas gewend zijn. Tijdens het diner krijgen alle gasten uitleg over hun tour door Rotterdam.