RCNY VLAGGENPARADE

5 T/M 19 FEBRUARI
DE BOOMPJES

Aan de Boompjeskade langs de Maas schitteren de vlaggen van Rotterdam Chinese New Year. Deze wapperende parade is imposant om te zien en laat zien dat RCNY aanwezig is in de stad. 
 

Andere activiteiten

15 januari 2018

Filmvertoning – This is not what I expected

Samen met filmfestival CinemAsia en Filmtheater Kino kun je op donderdag 15 februari genieten van de heerlijke feel good film This is not what I expected. Deze film van Derek Hui verteld een verhaal over liefde tussen een vrouwelijke chef en een zakenman, en bovenal een verhaal over liefde voor eten.
12 januari 2018

Sounds of China in De Doelen

De officiële opening van het Rotterdamse Chinese New Year vindt dit jaar plaats bij de Doelen. Het bekende concert Sounds of China is terug, met zangeres Lan Lan op het podium. In de Jurriaanse zaal zal op vrijdag 16 februari een bijzonder concert plaatsvinden ter ere van RCNY 2018.
9 januari 2018

Leeuwendans op Katendrecht

In 2018 is de optocht met leeuwendansers voor het eerst op Katendrecht. Deze plek heeft een grote Chinese historie en heeft bijgedragen aan het ontstaan van de Chinese community in Rotterdam. De optocht start om 14:00 ter hoogte van Hotel New York en gaat, over de Rijnhavenbrug, naar Deliplein.
2 januari 2017

Kooktheater

In het Kooktheater zie je de beste en mooiste gerechten van dichtbij bereid worden! Met diverse kookdemo’s en proeverijen maak je echt kennis met de Chinese keuken.
2 januari 2017

Leeuwendans en vuurwerk – centrum

De traditionele optocht tijdens Rotterdam Chinese New Year is op zaterdag 17 februari Na het officieel ontwaken van de Leeuw (11:00 – 12:00) gaat deze langs de ondernemers. De optocht gaat van 12:30 tot 14:00 langs de Westersingel en Mauritsweg. Vervolgens zullen zij op de West-Kruiskade en de 1e Middellandstraat dansen, van 14:00 tot 17:45.
2 januari 2017

Grote vuurwerk show

Op zaterdag 17 februari wordt de viering groots afgesloten met een vuurwerkshow. Jaarlijks trekt dit ontelbare bezoekers die komen genieten van het spektakel.
2 januari 2017

Ontwaakceremonie

Op zaterdag 17 februari zal om 11:00 het Rotterdam Chinese New Year officieel geopend worden. De ogen van de Leeuw worden beschilderd, waardoor hij gewekt wordt. Daarna kan hij aan zijn optocht langs de ondernemers beginnen.
14 februari 2018

Voorlezen in de Markthal – Kids

Het bekende Chinese boek ‘Reis naar het Westen’ is door Uitgeverij Qilin vertaald naar het Nederlands. Op zaterdag 17 februari komen zij voorlezen voor de jongste bezoekertjes. Bezoek één van de voorlees sessies en laat jezelf en je kindjes wegzakken in de mooie wereld van China.
23 januari 2018

Podiumprogramma – Wijkpark

In Wijkpark Oude Westen ontstaat op zaterdag 17 februari het Chinese festivalterrein. Met pop-up restaurants, een Chinese minimarkt, een Kooktheater en natuurlijk een groot podium. Bekijk het podiumprogramma hier.
22 januari 2018

Het jaar van de hond

Het jaar 2018 is het jaar van de hond. Dit dier uit de zodiac-dierenriem staat centraal tijdens de Chinese jaarwisseling. Door de hele stad zijn Chinese honden te vinden, in verschillende formaten. Met name de gigantische hondenbeelden zijn opvallend, die worden live beschilder door diverse kunstenaars.
19 januari 2018

China in Focus

In samenwerking met de studentenvereniging Chinese Student Association (CSA) is het jaarlijkse symposium China in Focus op de Erasmus Universiteit. Met lezingen en worshops wordt Economisch China besproken, onder het thema ‘Beyond the great wall’.
19 januari 2018

Chinese Vlaggenparade

Aan de Boompjeskade langs de Maas schitteren de vlaggen van Rotterdam Chinese New Year. Deze wapperende parade is imposant om te zien en laat zien dat RCNY aanwezig is in de stad.
19 januari 2018

De Chinese Wensboom

Ook in het bekende warenhuis De Bijenkorf vieren ze het Rotterdam Chinese New Year. Bezoek de Chinese wensboom of kijk hoe het Chinese kunsternaarsduo Studio Maky een hond live beschilderd op zaterdag 17 februari. Ook de Chinese leeuw bezoekt deze winkel op zaterdag.
24 januari 2017

Knutselen met het Albeda College

In samenwerking met het Albeda College is er een prachtig knutselterrein ingedeeld in Wijkpark Oude Westen. Voor kinderen van alle leeftijden kan er geplakt, geknipt, getekend en geknutseld worden. Onder begeleiding van studenten van het Albeda college zijn de jongste bezoekers in goede handen in deze tent. Deze knutsel-werkplek is te vinden bij de workshoptenten in het Wijkpark.
21 januari 2017

Chinees Nieuwjaar in de Markthal

Op zaterdag 17 februari wordt ook in de bekende Markthal aandacht besteedt aan RCNY. De traditionele leeuwendans zal een bezoek brengen het icoon van Rotterdam; ook de drakendans bezoekt de hal. Daarnaast delen er dames in Chinese kledendracht geluksenvelopjes en lucky candies uit.
21 januari 2017

Leeuwendans in de Koopgoot

De traditionele leeuwendans zal tijdens Rotterdam Chinese New Year ook een bezoek brengen aan de Beurstraverse. Of zoals Rotterdammers hem kennen; de Koopgoot!
21 januari 2017

Pop Up Restaurants – Wijkpark Oude Westen

Op zaterdag 17 februari bemannen alle culinaire deelnemers hun Pop-Up restaurant in Wijkpark Oude Westen. Kom proeven en proberen bij de deelnemende restaurants.
21 januari 2017

Optocht Westersingel en Mauritsweg

De traditionele optocht tijdens Rotterdam Chinese New Year gaat ook langs de Westersingel en vervolgens langs de Mauritsweg. Van 12:30 tot 14:00 zullen het vuurwerk en de leeuwendans langs de ondernemers trekken en het kwade verjagen. Zo kan het nieuwe jaar ook aan deze straten met geluk en voorspoed beginnen.
17 januari 2017

Chinees fondue feest

In Nederland gaan merendeel van de Chinese families met Chinees nieuwjaar standaard Chinees fonduen. In Belvedere krijgt u op zondag 18 februari (12:00 – 15:00) een kans om van deze Chinese fondue te genieten. Beleef de gezelligheid en het heerlijke verse Chinese eten.
17 januari 2017

Peking Express – Culinaire Tour

Tijdens Rotterdam Chinese New Year zullen Nick de Kousemaeker en Jelmer Bouma, bekend van Las Palmas, een rijdend restaurant runnen. Een van de oudste trams van Rotterdam, uit beheer van Stichting RoMeO, wordt omgetoverd tot restaurant. In een rit van 1,5 uur krijgen bezoekers een bijzonder Chinees diner met Westerse twist en bijpassende dranken. Uiteraard in de kwaliteit die we van de chefs van Las Palmas gewend zijn. Tijdens het diner krijgen alle gasten uitleg over hun tour door Rotterdam.
15 januari 2017

Schminken voor jong en oud

De kunst van het schminken zie je tijdens Rotterdam Chinese New Year bij CleliaBellypaint. Clelia maakt de mooiste creaties. In Wijkpark Oude Westen staat kun je jezelf laten omtoveren tot een kunstwerk. Word jij een prachtige draak, een leeuw, een haan of iets anders?
2 januari 2017

Jouw naam in Chinese tekens

Laat jouw naam vereeuwigen in het Chinees. In traditionele kalligrafie wordt jouw naam vertaald en prachtig opgeschreven. Uiteraard mag je deze mee naar huis nemen.
2 januari 2017

Tafeltennis

Blijf warm en doe met je vrienden en familie een potje tafeltennis. De tafels staan voor je klaar in Wijkpark Oude Westen en vragen om een potje Rond de Tafel.
2 januari 2017

Traditionele drakendans

Zoals traditie kent, zal de Chinese draak het wijkpark bezoeken. Kom kijken naar de meest getalenteerde dansers en deze eeuwenoude dans kunst.
2 januari 2017

Het Puppy Café

Omdat we het jaar van de hond vieren, wordt er in samenwerking met Studio Zi een heus Puppy Café georganiseerd voor kinderen. Er kunnen gipsen hondjes beschilderd worden, de auteur van het bekende kinderboekje ‘Nuki het Gelukshondje’ komt tekenen met de kids en er zijn Nuki filmpjes te zien. Alles staat hier in het teken van de hond.