Kevin Fan


“Ik ben geboren in Hongkong, maar al snel vertrokken mijn ouders naar Nederland. Ik bleef twee jaar langer in Hongkong bij mijn tante, voor ik hen achterna ging. Ik kwam in Breda terecht en begon aan de basisschool. Mijn ouders vonden het van belang dat ik de Chinese taal goed zou beheersen, dus rond mijn negende vertrok ik naar een tante in Maleisië. Ik leerde Chinees spreken en schrijven. Op mijn dertiende kwam ik voor het eerst naar Rotterdam. Ik begon aan de middelbare school in een schakeljaar om mijn Nederlands te verbeteren.
Ondertussen waren mijn ouders restaurant Asian Glories gestart, wat nu 23 jaar bestaat. Vier jaar later kwam Dim Daily daar ook bij. Ik ben een doener en zie graag snel resultaat, dus het is niet raar dat ik uiteindelijk ook in de horeca terecht kwam. Eerst als bijbaan, later fulltime. Ik heb bij diverse restaurants in de keuken gewerkt en ontzettend veel geleerd. Toen mijn ouders in 2014 omkwamen in het MH17 vliegtuigongeluk ging alles in sneltreinvaart en had ik ineens twee eigen restaurants. Ik ben nu bezig om die twee plekken optimaal te laten draaien en stabiel te krijgen.
Met een geweldig team om mij heen lukt het mij om de restaurants te blijven ontwikkelen. Ik ben perfectionistisch, dus we blijven constant bezig. Met Dim Daily zitten we in een spannende verhuizing. Vanaf februari 2017 gaan we open aan de Schiedamse Vest 59. Een nieuw pand, nieuwe focus, nieuwe recepten. Het Dim Daily concept blijft, maar in een nieuw jasje. Het zal meer op rust en natuur gefocust zijn. Mensen kunnen langer tafelen. En we hebben meer vegetarische recepten op de kaart. Ik probeer de ideeën van mijn ouders in ere te houden, maar met een nieuwe draai. In de toekomst wil ik meer aan de slag met mijn eigen concepten, maar ik wil eerst zorgen dat Asian Glories en Dim Daily sterk zijn en blijven.”
Kevin Fan (1984) is eigenaar en chefkok van Asian Glories en Dim Daily. Waar hij ooit in de leer ging bij bekende chefs, is hij zelf nu ook in Rotterdam geen onbekende meer.
Beeld: Mark Bolk Tekst: Marjolein de Jong
Lees meer over Rotterdam Chinese New Year.